top of page

Een andere bestemming voor de kasteelsite van Wezemaal? Houden zo!

Begin juni kregen de inwoners van Wezemaal een oproep van het gemeentebestuur in de bus met de uitnodiging mee vorm te geven aan een nieuwe invulling van de kasteelsite van Wezemaal. Kasteelsite? Inderdaad. Op de plek zelf is geen spoor van een kasteel te bespeuren. Of toch geen zichtbaar spoor. De funderingen van het kasteel zijn immers bedolven onder een laag graszoden die het terrein lichtjes doen glooien. Eromheen ligt een wandelpad in dolomiet, want aan de overblijfselen van het kasteel mag niet geraakt worden. Het zorgt voor een ietwat eigenaardig ogend grasterrein in het midden van het dorp, met de statige kerktoren van Wezemaal op de achtergrond.

Houden zo?

De oproep van het gemeentebestuur is bedoeld om binnen de krijtlijnen van de archeologisch waardevolle context, een 'laagdrempelige ontmoetingsplek te creëren voor de hele buurt'. "Maar is dit wel echt nodig?" vraagt gemeenteraadslid Christel Hendrix zich af. "De ligging van het plein leent zich perfect tot rustpunt in een kern die stilaan volgebouwd raakt met meergezinswoningen en waarbij veel verharding voor een almaar grotere hittestress zorgt in de kern van het dorp waar er straks nog nauwelijks een plek groen overblijft om voor verkoeling te zorgen."


Orgelpunt

Vlak naast de actieve sites van tennis, tot Floere Bloes en terreinen van de Chiro, zorgt het terrein voor een zachte overgang naar de rustigere zorgsites. Een orgelpunt als het ware. En dat zouden velen onder ons graag zo houden. Enkele banken langsheen het pad, eventueel een picknickbank en een bloemenweide zouden al kunnen volstaan om de omgeving rustig in zich te kunnen opnemen. Laagdrempelig ok, maar mag het ook eens laagdynamisch zijn?


Deel je idee

Tot 29 juni kan wie wil zijn ideeën voor deze plek aan de gemeente bezorgen via het formulier dat je in de bus kreeg of on-line vindt via maakjebuurtmee.rotselaar.be Want ben je net als ons, voorstander van het behoud van deze rustige plek, dan mag je ook die boodschap aan het gemeentebestuur kenbaar maken.

Comments


bottom of page