top of page

Knap oppositiewerk voor het welzijn van onze inwoners

Huidkanker is één van de snelst toenemende vormen van kanker in Vlaanderen. De belangrijkste oorzaak hiervoor is blootstelling aan de zon. 1 Belg op 6 wordt geconfronteerd met huidkanker voor de leeftijd van 75 jaar. De belangrijkste oorzaak van huidkanker is blootstelling aan UV-straling.


Eén van de meest effectieve preventieve maatregelen die je zelf kan ondernemen is jezelf goed beschermen tegen de zon. En dit het hele jaar door, niet alleen tijdens de vakantie of wanneer het warm is. Ook een vroeg lentezonnetje bevat UV-straling en kan schadelijk zijn voor onze huid. 





Naar aanleiding van de campagne ‘#smeerweer’ van het Agentschap Zorg en Gezondheid stelde raadslid Heidi Pittomvils vorig jaar tijdens de gemeenteraad van de maand mei de vraag of een smeerpaal – een paal waar je zonnecrème kan verkrijgen- geen goed idee zou zijn aan ‘De Plas’.


De bevoegde schepen beloofde het voorstel te onderzoeken. We zijn dan ook erg blij dat het voorstel niet in dovemansoren is gevallen en de meerderheid wel degelijk onze suggestie ter harte heeft genomen.


Knap oppositiewerk met een hart voor het welzijn van onze inwoners en bezoekers van ‘De Plas’.

Comments


bottom of page