top of page

Nova-Rock, een nieuwe open lijst voor Rotselaar in 2024


Nova-Rock, een nieuw festival op Rotselaarse bodem? Neen, helemaal niet.

Nova-Rock is de naam van een nieuw initiatief van goedmenende inwoners van Rotselaar, Wezemaal en Werchter die willen ijveren voor meer ambitie van het bestuur voor hun gemeente en daartoe alle krachten willen bundelen voor de gemeenteraadsverkiezingen van oktober 2024.


Het eerste deel van de naam, 'Nova', staat voor ‘nieuw' en 'Rock' staat voor de ‘constructieve keuze’ die het nieuwe project wil zijn voor de inwoners van Rotselaar. Nova-Rock wil een verbindend project zijn dat op een duidelijke, sociale en ongebonden wijze aan het bestuur van de gemeente wil deelnemen. De initiatiefnemers willen dat doen met een open verkiezingslijst waaraan iedereen kan deelnemen die deze visie deelt.


Verbindend verhaal

Meer dan een jaar geleden, vonden enkele politiek actieve en betrokken inwoners elkaar om samen een volledig nieuw en verbindend verhaal te schrijven voor hun gemeente. Het nieuwe project met het ultieme doel 'het beste voor Rotselaar' werd opgestart door leden van Open Vld, Vooruit en onafhankelijken.

“Beslissingen van een bestuur moeten gewoon goede beslissingen zijn, en niet in functie staan van één of andere overtuiging van een politieke partij of belangengroep. We zetten taboeloos de inwoners centraal over de partijgrenzen en individuele belangen heen”, stellen de initiatiefnemers.


Starten met blanco blad

Hoe het programma er precies zal uitzien, is nog niet helemaal duidelijk, en dat is ook de bedoeling. “We kiezen voor vijf grote thema’s: aandacht voor onze omgeving en leefbaar wonen, voor veilig verkeer en voor ondersteuning van onze verenigingen en vrijwilligers, voor luisterbereidheid naar onze ondernemers en voor een alert en inclusief sociaal beleid. We nodigen alle inwoners van Wezemaal, Werchter en Rotselaar uit om mee te denken, dromen te delen of zich bij ons te voegen, en zo samen onze visie voor de toekomst te schrijven. Met die ideeën, meningen en acties gaan we met een blanco blad samen aan de slag”, luidt het bij Nova-Rock.


Feestelijke lancering

Nova-Rock wil het nieuwe initiatief graag feestelijk lanceren met een gezellige drink met ruimte voor vele fijne babbels op vrijdag 3 februari 2023 vanaf 19u30 in de foyer van Sportoase de Toren. Iedereen welkom!

Comments


bottom of page