top of page

Ontharden? Ja! Maar hoeveel moet dat kosten?

De komende jaren worden de speelplaatsen van drie gemeentelijke basisscholen onthard. Met name die van Het Nest in Wezemaal, De Kameleon in Werchter en in een tweede fase De Straal in Rotselaar.



Voor de eerste twee projecten wordt er telkens 500.000 à 600.000 euro voorzien. Ja, u leest het goed. Meer dan 1 miljoen euro voor de ontharding van 2 speelplaatsen. De eerlijkheid gebied ons wel toe te voegen dat het budget voor Het Nest ook een sanitair gebouw omvat.


Wij vinden dit een overdreven groot budget en weten dat dit ook met véél minder middelen kan en moet. Dit bewijzen verschillende scholen in de omgeving die deze oefening al veel eerder maakten en uitvoerden.


Een bijkomende argumentatie om niet akkoord te gaan met dit voorstel? De meerderheid (CD&V en N-VA) zal de speelplaatsen openstellen voor de inwoners en zien geen probleem met bijvoorbeeld zwerfvuil, overlast en vandalisme. De sociale controle van de buurt is volgens hen voldoende. “Ook deze argumentatie gaat volgens ons niet op”, duidt Nova-Rock gemeenteraadslid Gunther Dereze. “Dit hele project lijkt meer en meer op een prestige project waar deze meerderheid snel nog wat lintjes wilt knippen voor de verkiezingen in 2024.”

Σχόλια


bottom of page