top of page

Verordening op de woonparkgebieden en wonen in meervoud

We zijn allemaal voor behoud van meer groen. Wie niet? Maar wat doet dit met het eigendomsrecht van onze inwoners? Een terechte vraag die we op de gemeenteraad aankaartten (alweer).



De 1ste verordening over wonen in meervoud is al 8 jaar oud en wordt nu herbekeken. Dat is ook nodig, want de wereld is wel wat veranderd ondertussen. Maar moeten we daarom een complete verkavelingsstop in grote delen van de gemeente invoeren? Lees: mensen 'quasi onteigenen' zodat van de ene dag op de andere bijna geen rechten meer bestaan op onze eigendommen?


Niet alleen mogen percelen in grote delen van de gemeente niet meer verkaveld worden, waardoor eigenaars hun goed aanzienlijk in waarde zien dalen. De nieuwe regelgeving zorgt er ook voor dat de veel te grote bouwpercelen die overblijven enkel weggelegd zijn voor de 'happy few'.


We vinden die maatregel dus niet liberaal en ook helemaal niet sociaal.


Stof tot nadenken...


Onze volgende gespreksavond van donderdag 15 juni 2023 gaat helemaal daarover. Kom mee met ons van gedachten wisselen vanaf 20u in parochiezaal St-Martinus te Wezemaal. Inschrijven is niet nodig.

Comments


bottom of page